El grup de resturació entrega aquest segon guardó a Évole per la seva creativitat, esperit crític i mentalitat cosmopolita, conjuntamente amb els valors propis de SAGARDI -originalitat, autenticitat i respecte a la tradició, amb caràcter innovador- segons Iñaki Lz de Viñaspre, president de Grup Sagardi.

L‘acte ha reunit a més d’un centenar de persones, que han pogut tastar “txuletons” d’excepcional qualitat amb el sabor de sempre.

Barcelona, 29 de novembre de 2012.- Grup SAGARDI, el grup de restauració especialitzat en la gastronomia basca tradicional, ha concedit avui a Barcelona el seusegon guardó Txapeldun de l’Any a Jordi Évole, pel seu esperit atrevit, explotant una incisiva i curiosa forma de veure i narrar la realitat com a presentador, director i guionista de televisió.

El president del Grup, Iñaki Lz de Viñaspre, ha fet entrega a Évole de la tradicional txapela basca -que és el que reben els campions a Euskadi- una peçaescultòrica de Juan Gorriti, de fusta i ferro, especialment dissenyada per l’ocasió, en un acte celebrat al restaurant 1881 per SAGARDI de la ciutat comtal -enmarcat dins les VIII Jornades Gastronòmiques del Bou.

Segons Viñaspre, “Jordi Évole reuneix molts dels valors amb els quals ens sentim identificats a SAGARDI: creativitat, esperit crític i mentalitat cosmopolita. Com ell fa amb la seva original forma de disseccionar la realitat, SAGARDI vol mostrar l’autenticitat de la gastronomia basca tradicional sense olblidar mai les nostresarrels”.

Jordi Évole s’ha mostrat molt satisfet pel seu nomenament com a TXAPELDUN 2013 i ha destacat les facetes que tenen en comú amb SAGARDI: “Tant en el món de la televisió como en el de la cuina, l’originalitat i l’autenticitat són claus per aconseguir un producte únic, reconeixible i de qualitat”.

Actualment Évole és soci accionista del Grup Empresarial EL TERRAT (GET) on es troba la factoria “El Terrat de Produccions”. També dirigeix a televisió“Salvados” a la Sexta, programa que el va llançar a la fama televisiva definitivament. Anteriorment va exercir de sotsdirector de programes de televisió com “Buenafuente” (a Antena3TV i La Sexta) y “Un altra cosa” (a TV3), on a més va protagonitzar el personatge de “El Follonero”.

La seva exitosa trajectòria li ha permès aconseguir premis com l’Ondas a la innovació per “Salvados por la campaña” (2008), L’Antena de Oro per “Salvados” (2010), el Premi Ondas al millor presentador de televisió (2011) i el Premi Iris per la serie “Salvados” a Televisió, i el Premi FesTVal a “lo mejor del año” (2012).

L’acte ha reunit a més d’un centenar de persones del món empresarial i cultural, que, un cop finalitzada l’entrega del TXAPELDUN de l’Any, han pogut tastarl’exquisida carn de dos magnífics exemplars de bou de raça rossa gallega, -Blanco i Tato, de 1.385 kg y 1.490 kg respectivament- que arriben des de les llunyanesmuntanyes gallegues. Imanol Jaca, expert tastador de carn, ha estat, com cada any, l’encarregat de localitzar per les explotacions agrícoles familiars de Galíciaals dos animals dels quals se’n faran “txuleton” d’excepcional qualitat i amb el sabor de sempre a tots els establiments de Barcelona, Madrid i València durant les properes tres setmanes.

Aquest any, els membres del Club han estat els encarregats d’escollir al seu TXAPELDUN, el seu campió, aquella persona a la qual reconeixen les seves fites personals o professionals i comparteix els valors en els que basa la seva filosofia SAGARDI: creativitat, innovació, determinació i ganes d’emprendre. El guanyador 2013 ha estat escollit entre un selecte grup de finalistes, entre els quals es troben il•lustres personalitats i entitats com Juan Gorriti, Edurne Pasaban, Luis Tosar o el Club de Rem Orio.